ZP Texel

ZP Texel

De belangenvereniging van zzp'ers - mkb'ers en freelancers Sterk en divers netwerk van professionals op Texel Versterk je eigen positie en ondersteun ook een collega Waardevolle bijeenkomsten voor de leergierige ondernemer Vertegenwoordigt de kleine ondernemer zowel on- als offline

Word ook lid van ZP Texel, meld je aan via de site
of kom langs op één van onze meetings. Elke 13e van de maand kan je er bij zijn!

Ondernemerscentrum in Den Burg?

Hoe is het gekomen

Medio juni 2016 is bij het bestuur van ZP Texel binnengekomen dat er plannen zijn om de oude Kompasschool (school aan Molenstraat in Den Burg) een andere bestemming te geven. Op dit moment staat het gebouw leeg en de verwachting is, zeker wanneer het onderwijscentrum voor basisscholen in Den Burg daadwerkelijk zal ontstaan, dit gebouw niet meer als zodanig gebruikt gaat worden.

Tegelijkertijd is bekend dat bij een deel van onze leden de behoefte bestaat naar betaalbare, professionele werkplekken. Weg van de keukentafel, betere mogelijkheden om samen te werken met andere professionals, klanten ontvangen, vergaderen met grotere groepen, het zijn allemaal niet vanzelfsprekende mogelijkheden voor de zzp'er.

Daarnaast werd vanuit de gemeente Texel aangegeven dat een ZP Academie een mooie taak zou zijn voor een vereniging als ZP Texel. We geven hier al vorm aan middels onze Opborrelavonden, maar een uitbreiding en professionalering hiervan kan zeker bijdragen aan een kwaliteitsslag die veel zzp'ers kunnen maken.

Combineer deze facetten en je krijgt een breed Ondernemerscentrum in Den Burg, waar alle ondernemers van Texel en daarbuiten een plek kunnen vinden om op professioneel gebied zijn of haar werk te kunnen doen. De mogelijkheden zijn heel groot en de ideeën oneindig. 

Omdat de gemeente in dit plan partner is, heeft het bestuur het initiatief genomen om een zogenaamde startnotitie te sturen. Hieruit is enerzijds onze interesse kenbaar gemaakt en hopen we anderzijds gesprekspartner te zijn voor alle betrokken partijen. 

Stand van zaken

Tijdens de ALV zijn onze plannen voor het eerst gepresenteerd aan de leden. Naar aanleiding van een interessante en goede dialoog over het plan, heeft het bestuur gemeend meer dan voldoende draagvlak te hebben vanuit de vereniging om de plannen verder te ontwikkelen.

Het is bekend dat er meerdere plannen in ontwikkeling zijn om invulling te geven aan een nieuwe bestemming. We kijken dan ook graag om ons heen om naar andere initiatieven. Diverse partijen zijn al benaderd of zullen op korte termijn benaderd worden voor een oriënterend gesprek. Uiteraard zijn wij ook te bereiken voor vragen en suggesties: bestuur@zptexel.nl

Wat vind jij van een
Ondernemerscentrum in Den Burg?

Help ons mee en vul de vragenlijst in...

Meer informatie over onze ambities vind je hier.

Start enquête

 

Maak kennis met ons plan

 

DOWNLOADlees de volledige startnotitie van het Ondernemerscentrum

 

Om iedereen de gelegenheid te geven om kennis te nemen van ons plan, is het mogelijk om de startnotitie te downloaden. Voor vragen of opmerkingen kan je je richten aan het bestuur via: bestuur@zptexel.nl.

In de nabije toekomst zullen we nog regelmatig bijeenkomsten houden om iedereen de kans te geven zich met het plan te bemoeien, want alleen een breed gedragen besluit kan tot succes leiden.

     
TOP