ZP Texel

ZP Texel

De belangenvereniging van zzp'ers - mkb'ers en freelancers Sterk en divers netwerk van professionals op Texel Versterk je eigen positie en ondersteun ook een collega Waardevolle bijeenkomsten voor de leergierige ondernemer Vertegenwoordigt de kleine ondernemer zowel on- als offline

Word ook lid van ZP Texel, meld je aan via de site
of kom langs op één van onze meetings. Elke 13e van de maand kan je er bij zijn!

Stagiaires

Leerlingen die het vak komen leren of snuffelen, een periode meelopen en nog niet helemaal weten wat mijn vak, zelfstandig professioinal in de ict, inhoudt. Waarom zou je als eenpitter arbeidsintensieve stagiaires inhuren? Een overzicht van de voor- en nadelen en een aantal bruikbare tips.

Door Alex de Haan

Kennis delen: de stagiair leert van jou, jij leert van de stagiair.

De eerste hoofdreden is dat ik van kennisdelen houd. Ik ben dol op werken met Open Source software, wat ook is gebaseerd op kennis delen. Zoals Rien van Leeuwen mooi verwoordt: Kennis is macht, kennis delen is kracht!

Kennis delen werkt twee kanten op, jij vertelt jouw visie en de leerling geeft dan zijn of haar versie en samen kom je een stuk verder. Tevens vind ik het ook belangrijk dat (vak)kennis niet verloren gaat.

Nadelen

Jazeker die zijn er ook! Je werkt bewust als éénpitter en opeens heb je de gehele dag iemand die met je mee loopt/werkt. Het tempo ligt gevoelsmatig behoorlijk lager en je kan soms heel veel vragen krijgen waar je niet op hebt gerekend. Ook is het voor een langere periode, in mijn geval loopt mijn tijdelijke stagecollega een half jaar mee.

Ik heb wel eerst aantal zaken moeten regelen voordat ik een stageplek kon aanbieden. Daar later meer over. Wat nog meer nadelen, ja, je moet opeens samenwerken met eigenlijk een onbekend iemand en deelt je klantenbestand en bedrijfsgevoelige informatie met ‘jonge hond’. Iemand komt in jouw veilige/heilige zones van jouw bedrijf.

Voordelen

Jazeker, je werkt niet meer in je uppie, je hebt een paar handen extra, sommige projecten zijn sneller klaar of kunnen nu gelijktijdig worden gedaan wat je normaal gesproken in je eentje achter elkaar doet. Je komt ook wat vaker op tijd je bed uit, er wacht immers een enthousiaste collega op je, en wat ik merk is dat je toch gek genoeg meer productiever wordt. Je wilt je naar de stagiair immers van je beste kant laten zien en die persoon een inspirerende tijd geven!

Wat heb je nodig?

Je moet een erkend en bevoegd Praktijkbegeleider/bedrijf zijn, mijn voordeel was dat ik Leermeester Horeca ben en daardoor gelijk de erkenning ontving. De organisatie BBS, die de erkenningen verstrekt, keurt je kennis elke drie jaar. Anders dien je een Praktijkbegeleider traject te volgen. Geen zorgen, de erkenning verkrijgen vraagt niet veel van je tijd. Je voldoet met een aantal basisvaardigheden en een hart op de goede plek al snel aan de eisen; er zijn stageplekken te kort.

Je bent opeens een “werkgever” want je hebt immers een stagiaire, dit houdt in dat je een goede werkplek voor je tijdelijke collega moet inrichten. Een goed bureau en een goede stoel zijn een pré. Je bent zelfs verplicht een goedgekeurde EHBO kist in huis te hebben. Kortom, je hebt opeens ook te maken met Arbo regels.

Belastingdienst, tja daar kom je ook niet onderuit, als de leerling een normaal loon krijgt moet er afdrachten worden gedaan. Echter als de leerling een lage stagevergoeding ontvangt dan is het een fictieve arbeidsovereenkomst. Echter, meld het in alle gevallen bij je boekhouder/accountant. Want ook als je een stagevergoeding betaalt in plaats van een salaris, betaal je premies.

Subsidies

Bij sommige branche organisaties kun je een subsidie aanvragen voor stagiaires. Deze is bedoeld om werkgevers te motiveren om leerlingen een stageplek te geven. Bedragen variëren van 40 tot 75 euro per week bij een stagebetrekking van 36 uur per week. De bedragen zijn hoger als je een werken/leren dienstverband aangaat met een leerling. Dit betekent dat de stagiair vier dagen bij jou werkt en 1 dag in de boeken duikt of naar school gaat.

Blijf ik werken met stagiaires

Ben ik tevreden met de stagiaires tot nu toe? Jazeker, ze geven mij meer inzicht o.a. hoe de jongeren tegen ICT aan kijken, immers zij zijn geboren in een tijd die in het teken staat van ict en technologische oplossingen. Wij, de pioniers, hebben het allemaal zelf moeten ontdekken.

Zou ik het blijven doen? Volmondig: JA. Vooral de interactie met een leerling, samenwerken, kennis delen en iemand opleiden is fantastisch. Je ziet iemand groeien en werkervaringen opdoen. Dat geeft dat voldoening. Je kunt later zeggen, zoals ik met mijn eerste leerling, die nu werkt in Amsterdam bij een groot IT bedrijf in een leuke functie. Dan denk ik “ja jongeman, ik heb daar toch mooi een bijdrage aan geleverd!” 

     
TOP